AIESEC Banja Luka

AIESEC je svjetski prepoznatljiva, neprofitna, studentska, organizacija koja je usmjerena na stvaranje pozitivnih promjena u društvu, kroz programe razvijanja liderstva. Ova organizacija, koja je osnovana 1948. godine svojim članovima pruža mogućnost ličnog I profesionalnog razvoja, kao I sticanja praktičnog znanja I iskustva. Akronim AIESEC označava fr. „Association internationale des étudiants en sciences économiques et commerciales“ to jest „Međunarodna asocijacija studenata ekonomskih i trgovinskih nauka“.

Ovaj akronim je ostao u upotrebi iako su današnji članovi organizacije studenti svih fakulteta. Organizacija čije je sjedište u Roterdamu (Holandija) postoji u 124 zemlje svijeta, a u prilog činjenici da je to najveća svjetska studentska organizacija ide podatak da broji preko 90 hiljada članova. Ostvarivanje svog primarnog cilja, tj. razvijanja liderskih sposobnosti kod studenata, AIESEC realizuje kroz rad na društveno odgovornim projektima, učešće na mnogobrojnim konferencijama i odlaskom na međunarodne razmjene i stručne prakse. Svake godine nekoliko desetina hiljada mladih ljudi se odluči proći kroz iskustvo AIESEC prakse.

AIESEC Banja Luka

+ Učesnici Youth to Business Forum-a

 

Pored organizovanja projekata, AIESEC Banja Luka pruža studentima priliku za lično i profesionalno usavršavanje kroz programe volonterskih i stručnih praksi. Na praksu mogu otići svi studenti prvog i drugog ciklusa studija, kao I diplomci u roku do dvije godine od sticanja diplome jednog od navedenih ciklusa. Za prijavljivanje na razvojne prakse, koje traju od 6 do 8 sedmica, dovoljno je da budete studenti, dok su za stručne prakse, u trajanju od 6 mjeseci do 2 godine, potrebne kvalifikacije iz oblasti na koju se praksa odnosi. Razvojne prakse su odlična prilika za putovanje, sticanje novih vještina i iskustava, učenje jezika, upoznavanje novih kultura, dok stručne prakse, pored svega navedenog, nude i veoma značajno radno iskustvo u profesiji koju ste odabrali.

+ Liderske vještine

 

AIESEC Banja luka svojim članovima omogućava da razviju svoje liderske vještine, kroz različite aktivnosti: pisanje i realizaciju projekata, vođenje timova, organizovanje edukacija za članove, te kroz rad na promotivnim i humanitarnim događajima. Od reosnivanja kancelarije u radu organizacije je učestvovalo oko stotinu članova, 19 studenata koji su zahvaljujući AIESEC-u otišli na praksu u inostranstvo te 10 njih iz inostranstva koji su svoje AIESEC iskustvo i priliku za usavršavanjem pronašli u Bosni i Hercegovini odnosno u AIESEC-u Banje Luke.

+ Kontakt

exchange.banjaluka@gmail.com