MODERAN STUDIJ

Za učenje na daljinu BLC koristi Microsoft Teams, alat koji je dio Office-a 365 paketa-a, koji svaki student prilikom upisa na BLC, može sebi besplatno instalirati i nastavnicima i studentima omogućuje jedinstven način komunikacije i rada. Na taj način smo osigurali virtuelne učionice, u kojima nastavu izvodimo licem-u-lice, a u okviru predmeta, koje studenti slušaju po, uobičajenom rasporedu nastave, zadaju se i određeni zadaci, rade vježbe, odvija se interaktivna komunikacija i studenti imaju mogućnost svakodnevnih konsultacija sa profesorima.

Kombinovanje različitih metoda studija omogućava bolje prilagođavanje željama i sposobnostima studenata i omogućava dobivanje širokog spektra kompetencija za što uspješniju izgradnju poslovne karijere. Odnosi između predavača, studenata i menadžmenta BLC-a su na takvom nivou koji omogućuje prostor harmonije, povjerenja i vjere da je takvo povezivanje temelj uspješne sadašnjosti i budućnosti.

BLC preko programa ERASMUS+ omogućava studentima studiranje i praksu na partnerskim visokoškolskim ustanovama u različitim državama. Na taj način studenti BLC-a otvaraju nove vidike, uče druge jezike, upoznaju različite kulture i običaje i pripremaju se za međunarodno tržište rada i usavršavanje iz različitih područja.

AKREDITOVANI I LICENCIRANI STUDIJ

Banja Luka College je, akreditovana, visokoškolska ustanova akademskih studija, koja nudi napredna znanja, koja omogućavaju konkurentsku prednost na tržištu, kako u BiH tako i u inostranstvu. Banja Luka College je prva visokoškolska ustanova u Bosni i Hercegovini koja je dobila Rješenje o akreditaciji od strane Agencije za akreditaciju visokoškolskih ustanova Republike Srpske.

Svakom studentu se omogućava sticanje znanja iz oblasti koje mu omogućavaju rad u dinamičnom poslovnom okruženju a cilj je da diplomirani studenti posjeduju: stručnost, samostalnost, predanost, kvalitet i samosvijest. Studij obuhvata (klasična i virtuelna) predavanja, konsultacije, stučne ekskurzije, susrete studenata, studentsku praksu i studentsku razmjenu.


 

www.blc.edu.ba