Opis smjera
Visoka škola „Banja Luka College“ od akademske 2020/2021 izvodi studijski program Menadžment gastronomije i ugostiteljstva. Zvanje koje se stiče završetkom ovog studijskog programa je diplomirani menadžer gastronomije i ugostiteljstva – 240 ECTS.
Usljed nedostatka kadrova iz oblasti gastronomije i ugostiteljsva, BLC nastoji da unapređuje ponudu obrazovanja kadrova prilagođenih savremenom tržištu rada. Gastronomija i ugostiteljstvo kao ključne kompetencije za cjeloživotno učenje dobijaju sve više na značaju i javlja se sve veća zainteresovanost u regionu i Evropi za razvijanje obrazovnih programa koji podstiču ovu kompetenciju. BLC je prepoznao značaj ovih grana, koje uključuju i preduzetničko učenje. Cilj BLC-a je da postane prepoznatljiv upravo po obrazovanju mladih kadrova koji su sposobni da se samozaposle i naprave nova radna mjesta, stoga je jedina visoka škola koja obrazuje kadar iz oblasti menadžmenta gastronmije i ugostiteljstva.
Težnju za unapređenjem ovog vida profesije u RS, prepoznalo je Ministartsvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo dajći rješenje o ispunjenosti uslova za izvođenje ovog studijskog programa.
MOGUĆNOST NASTAVKA STUDIJA—>>
Izbor ili nastavak studija jedna je od važnijih odluka u životu. Alimnijima BLC-a omogućeno je studiranje na drugom ciklusu studija na Univerzitetu za poslovne studije na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo. Sve informacije dostupne su https://univerzitetps.com/ii-ciklus-studija/
Detalji smjera
- Nastavni plan 0
- Semestri 0
- Broj predmeta
- ECTS bodovi All levels
- Semestri 8
- Grupa 1
- Nastavnici Da