Back

Upiši Banja Luka College

vodič za upis u školsku 2022/23. godinu

Trajanje studija: student može, po svom izboru, da se upiše na trogodišnji ili četverogodišnji studij. Na prvu godinu studija može da se upište kandidat koji je završio četverogodišnju srednju školu. Za upis u prvu godinu studija potrebno je donijeti diplomu o završenoj srednjoj školi, svjedočanstva za sve razrede srednje škole, izvod iz matične knjige rođenih (original ili ovjerenu kopiju) i priložiti dvije fotografije.

Kako se upisati na BLC?

Prvi upisni rok traje, u pravilu, od početka juna do 15. jula, a drugi upisni rok traje od 20. avgusta do 30. septembra. Zbog pandemije virusa korona ovogodišnji rokovi upisa biće usklađeni sa Odlukom Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visokoobrazovanje i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srpske.

Mogućnost prepisa na prvu godinu studija postoji za studente koji su upisali prvu godinu studija na drugoj visokoškolskoj ustanovi. Mogućnost prepisa (upisa) na višu godinu studija postoji za lica koja su završila višu školu i za studente drugih visokoškolskih ustanova.

Posebna pogodnost postoji za srednjoškolce koji su svaki razred srednje škole završili sa prosječnom ocjenom 5.0 - oslobađaju se školarine za prvi semestar prve godine studija na BLC-u.

Školarina (za oba semestra) iznosi 2.300KM i može se uplatiti u 12 mjesečnih rata ili kreditom preko poslovnih banaka. U cijenu školarine su uračunate sve obaveze koje student ima od upisa do diplome, a koje uključuju potvrde, ispitne prijave, ispite, literaturu, vannastavne aktivnosti i diplomski rad.

  Odaberite studijski program

  Kontakt za upis

  Upis se obavlja u zgradi Banja Luka College-a, Miloša Obilića 30, Banja Luka.

  Sve informacije možete dobiti na:

  +387 51 433 010
  upis@blc.edu.ba

  Pozovite nas